Dinsdag 26 december 2023

Premier League

Sheffield United - Luton Town

Bramall Lane, Sheffield

Kick Off 18 uur Madagaskar time

Zo, het gestolen punt waar ik over schreef in de voorbeschouwing van Villa tegen de Blades is er gekomen. En dat hadden er eigenlijk 3 moeten zijn, want de 1-1 van de thuisploeg viel pas diep in blessuretijd. Hoe dan ook, een 1-1 tegen de nummer 3 van de PL is zo slecht nog niet. En moet de mannen een stuk vertrouwen geven voor de degradiekraker op Boxing Day.
Maar vertrouwen, dat zal Luton Town ook hebben. De Hatters versloegen in eigen huis een zwalkend Newcastle United. Als je dit resultaat vergelijkt met dat van de Blades thuis tegen Newcastle (kansloze 0-8 nederlaag) dan mag duidelijk zijn dat Luton een niet te onderschatten team is. En tevens is het zo dat ook Bournemouth en Burnley wisten te winnen zodat winst van United dubbel belangrijk is om het gat naar de veilige zone niet te groot te laten worden. Daarentegen lijken Nottingham Forest en Crystal Palace de weg een beetje kwijt de laatste weken, en blijven daardoor net boven de gevarenzone hangen.
Maar goed, leuk en aardig wat ik schrijf, van belang is dat United punten gaat pakken en daarna pas naar de resultaten ven de concurrenten te kijken. Ik denk dat United een krappe winst gaat boeken op Luton!

 

UTMB FTP!